Vijesti

Dom / Vijesti / Vijesti tvrtke / Detaljno objašnjenje korištenja nargile i izrada posude za nargilu po vašoj mjeri

Autor: admin / 2020-08-21
Nargile ili vodene lule tradicionalni su bliskoistočni uređaji za pušenje koji su postali popularni diljem svijeta. Ležerno popiti nargilu je jedna stvar, ali što ako želite postaviti vlastitu nargilu? Ako ste se izgubili i tražite malo pomoći, došli ste na pravo mjesto.
Očistite nargilu. Operite nargilu vodom i mekom četkom prije prve uporabe i kad god se zaprlja. Najprije odvojite sve dijelove i operite sve osim crijeva; pretpostaviti da nisu sigurni za vodu osim ako nije drugačije označeno.[1] Obrišite ga ručnikom i ostavite da se osuši na zraku prije nego nastavite.
Čišćenje nakon svake sesije je idealno, ali svakako čistite svaki put kada vidite ostatke na vazi ili kada dim nema dobar okus.
Dugačka, tanka četka pomaže vam da dosegnete unutarnje dugačke dijelove. Dobre četke možete pronaći u trgovinama koje prodaju nargile.
Ulijte hladnu vodu u vazu. Ovo je velika staklena posuda na dnu nargile. Napunite ga dovoljno da pokrije 1 inč (2,5 cm) metalne stabljike ili malo više. Ostavljanje prostora za zrak važno je za razrjeđivanje dima i olakšavanje uvlačenja u crijevo. Ako imate mini nargilu, možda ćete moći pokriti samo ½ inča (1,25 cm) drške kako biste ostavili mjesta za zrak i izbjegli namakanje crijeva.
Drška je metalni vrh na dnu središnje osovine nargile. Urežite osovinu na vrhu vaze da vidite koliko daleko ide stabljika.
Voda ne filtrira nikotin i druge kemikalije ni približno onoliko koliko većina pušača vjeruje. Dodavanje više vode neće učiniti nargilu sigurnijom.
Dodajte led (po želji). Iako dim nargile, pravilno povučen, nije nimalo oštar, ugodna hladna temperatura učinit će ga još ugodnijim. Možda ćete morati izliti malo vode kako biste je podesili na ispravnu razinu, kao što je gore opisano.
Umetnite osovinu nargile u staklenu podlogu. Spustite osovinu u bazu, tako da stabljika uđe u vodu. Trebao bi postojati silikonski ili gumeni komad koji pristaje oko vrha baze kako bi bio hermetički zatvoren. Ako spoj nije hermetičan, dim će biti tanak i teško ga je povući.
Ako gumeni komad ne pristaje, namočite ga s malo vode ili kap deterdženta za suđe.
Spojite crijeva. Crijeva se uvlače u rupe na bočnoj strani osovine. Kao i baza, ove rupe bi trebale hermetički pristajati. Neke nargile zatvaraju rupu ako nije pričvršćeno crijevo. Na drugim modelima morat ćete pričvrstiti sva crijeva čak i ako pušite sami.
Još jednom provjerite razinu vode prije povezivanja. Ako je razina vode preblizu vašim spojevima crijeva, voda bi mogla uništiti vaša crijeva.
Provjerite protok zraka. Stavite ruku na vrh drške nargile kako biste spriječili ulazak zraka u nargilu. Pokušajte udisati kroz crijevo. Ako možete doći do zraka, jedan od priključaka nije hermetičan. Provjerite da li sve dobro prianjaju i imaju li gumene ili silikonske brtve.
Ako vam nedostaje brtva, potražite "čepke za nargile" kako biste pronašli zamjenu. Čvrsto omotana atletska traka može privremeno, uglavnom hermetički zatvoriti.
Postavite metalnu ladicu na vrh osovine nargile. Ovaj pladanj hvata vrući žar i višak duhana ako i kada padnu.

PRETHODNOG:Uvođenje šiše
SLJEDEĆI:Nema sljedećeg članka